::

 

Picnic Massacre Blues

::

::

In de allerlaatste reclame uitingen van de firma Apple betreffend haar iPhones en iPads praat men niet meer over [foto’s]. Men spreekt nu uitsluitend over “memories”, oftewel “herinneringen”. Nu heeft het engelse woord ‘memory’ ook de betekenis van ‘geheugen’. Het is nu maar de vraag of ‘geheugen’ hetzelfde is als ‘herinnering’? Maar ze hebben beslist wel iets met elkaar van doen deze twee begrippen. In onze eigen taal bezigen wij het woord: ‘memory-stick’, oftewel opslag-geheugen. We praten natuurlijk nooit over een ‘herinnerings-stick’ of ‘herinnering-opslag’. Nee, want waarom zouden wij? Toch?

Werkend voor een verzekeringsmaatschappij zal de schade-expert natuurlijk altijd wat [foto’s] maken van het autowrak, voor zijn dossier. Dit om het geheugen van deze of gene op te vullen, en natuurlijk om de tegenpartij en de rechter op te zadelen met ready-made herinneringen.

Dus als u en ik kiekjes maken in onze vakantie doen wij dat om zaken te herinneren. De schade-expert doet het voor ons geheugen. Terwijl dat alles terecht komt op een ‘memory-stick’.

Laat ik het niet te ingewikkeld maken. Maar mijn stelling bij deze is:

Hoe meer energie u spendeert om uw leven met [foto’s] vast te leggen met het doel dat u later een hoop ‘herinneringen’ zult hebben; Des te minder u werkelijk zult zien, en des te groter zal de schade zijn aan uw toekomstige herinnering. Dit ondanks, (of dankzij) uw subliem [fotografisch]-geheugen.

::

::

Schrijf je in voor

Mijn Nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van mijn nieuwe artikelen. Die uitsluitend zullen gaan over mijn zoektocht en ideëen betreffende [fotografie]

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This