::

::

::

Vandaag op de voorpagina van TROUW weer een mooie theaterfoto. Stoere monniken in witte jurken die gregoriaans zingen. Want het is de “Maand van de Spiritualiteit”. Onze honger aan zingeving en levensbeschouwing kunnen wij op speelse wijze stillen. Want we kunnen in debat met een, let op: Theologisch Elftal. Ik weet niet beter dat Jezus een twaalftal had. Maar goed, tijden veranderen. Anno nu is het een spelletje met uit en thuis wedstrijden. Jawel. (Andries Knevel in het doel?)

Schermafbeelding 2016-06-28 om 17.16.17

.

Dus een goeie gelegenheid om een foto te tonen van hoe het allemaal begon. De schepping. Adam en Eva gefotografeerd door Claudia Kunin. Een Amerikaanse fotografe die er voor zorgt dat onze bewuste en onbewuste “Archetypal Images” op de juiste manier intact blijven. Haarscherp, Supergroot en prijzig. 15.000 dollar. Haar klanten: American Express, AT&T, Wells Fargo Bank, Ford Motor co. Pfizer Pharmaceuticals en etcetera. De foto is een fantastische poppenkast. (O ja,ze fotografeert ook nog heilige geesten. Het kan niet op.) Als u mijn mening zou vragen over deze foto dan zal ik vermoedelijk antwoorden: “Hier lusten mijn honden geen brood van”. Zou ze morgen in het Stedelijk hangen dan ga ik daar niet naar toe. Nee, dan prefereer ik de Gregoriaanse muziek.
Hieronaast een andere prent van Adam en Eva. Gemaakt door de allereerste fotograaf in de geschiedenis, Masaccio (1401-1429). Hij was tevens de allereerste theaterfotograaf. Mijn sublieme hero.. Nog steeds uit en thuis onverslagen.

::

::

Tot slot speciaal voor mijn collega Claudia Kunin nog een citaat van Roland Barthes:
Yet it is not by Painting that Photography touches Art, but by Theatre.

::

::

::Schrijf je in voor

Mijn Nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van mijn nieuwe artikelen. Die uitsluitend zullen gaan over mijn zoektocht en ideëen betreffende [fotografie]

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This