Selecteer een pagina

::

::

imponderabilia

imponderabilia

::

Meestal zijn het vrolijk fluitende pubermeisjes, soms stille oudere mensen, die bij mij de reclamefolders in de brievenbus wurmen. Tot mijn ergenis zelfs op de zondagmiddag. Ik was toen aan het koken en de muk belandde op mijn keukenweegschaal: 377 gram. Allemaal voordeel, aanbiedingen, halve prijs en hele prijs. Blij lachende pyama’s en pantoffels. De zoveelste iPod aanbieding en nog snellere computers. Bob de Bouwer broodroosters en Johhny Depp als badlaken. Dit alles werd mij aangeboden in de vorm van fotografische beelden. Zeker, er stond geen tekening in. Want dat doen ze niet meer. Bij nader onderzoek bleek dat het reclame-papier werkelijk voor 60% uit fotografiëen bestond.. jaja! Ook het gewicht van de folder stemde mij tot nadenken. Das dan zeker een kilo in de week, zuchtte ik. Dus dat is dan 6 ons fotografie per week. Later ben ik verder aan het rekenen geslagen. 5 Miljoen huishoudens in Nederland. Dat is dan 176.436.000 kilo pure fotografie per jaar. Dit betreft uitsluitend de reclamefolders. Dit moet vervoerd worden in 4.411 vrachtwagens. totale lengte van die kolonne is 124 km pure solide fotografie. die dan jaarlijks 882.180 kilometer per jaar rijden. Een beetje vrachtwagen rijd zeker 1 op 3, dus tel uit je winst minister Bos. Nu zou ik ook nog de CO2-uitstoot kunnen gaan berekenen, maar dat gaat me momenteel effetjes te ver. Ook heb ik een abonnementje op de NRC; die hebben we ook maar op de weegschaal gelegd. Het percentage fotografie is daarbij tegen de 30%. Dit hebben we ietwat met de natte vinger omgeslagen voor alle kranten en alle huishoudens. We kwamen uit op 585.000 TON fotografie en een jaarlijkse colonne vrachtwagens van 415 kilometers. nogmaals: dit betreft uitsluitend de fotografische afbeeldingen.

Zucht, het begon mij te duizelen. Want nu moet ik één en ander ook gaan uitrekenen voor de Linda, de Opzij, de Nieuwe Revue en etcetera….. etcetera… Toegegeven; Dit alles vervuld mij wel met blijmoedige gevoelens van deftigheid en importantie. Want niemand kan meer ontkennen dat fotografie een zeer zeer gewichtige zaak is.

::

::++

Schrijf je in voor

Mijn Nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van mijn nieuwe artikelen. Die uitsluitend zullen gaan over mijn zoektocht en ideëen betreffende [fotografie]

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This