::

Willen is kunnen, waar een wil is, is een weg. Volkswijsheid. Een goed stuk schrijven vind ik soms knap lastig, maar toch trok ik de stoute schoenen aan: Ik heb indertijd een vrolijk stukje geschreven voor www.PhotoQ.nl, de officiële website van de Nederlandse fotografie. Het onderwerp betrof epigonisme in de fotografie. Mijn artikel werd prompt door Edie Peters, de hoofdredacteur, geweigerd. Hij vroeg zichzelf hardop af of ik wel bij mijn verstand was. Goeie vraag. Laatst las ik het stuk weer. Lachen. Hans Aarsman zei: “Ha Kees, stuur maar op. Stukken zijn niet om te liggen”. Gelijk heeft ie, dus publiceer ik het ook hier. De betrokkenen waaronder ook Dhr. Edie Peters heb ik voor publicatie nog om een reactie gevraagd. Niemand gaf thuis. Alleen Hans had een summiere reactie. Hij schreef mij in een email: “Kees, Ik wordt soms wel eens moe dat ik met taal eigenlijk zo weinig kan duidelijk maken”. Jammer dat Hans zoiets schrijft, want van de weeromstuit slaat Hans de spijker wederom, weer prachtig op zijn eigen kop.

 

Maar wat ik veel droeviger vind is dat niemand in staat blijkt te zijn om ook maar minimaal inhoudelijk te reageren op mijn artikel, zelfs als ik daarin misschien de plank helemaal missla met mijn beweringen.

 

De schilder Arie Schipper zei ooit eens tegen mij: “Kees, waar een wil is, moet ie weg! Dat klopt helemaal, want als je niets meer wil, dan kan alles. Helaas geldt deze stelling ook andersom, zeker als een waarheid voor haar opgeld komt.

 

Link naar de aanleiding: het artikel op PhotoQ. Een artikel van Michel Szulc-Krzyzanowski met reacties, waaronder een reactie van Hans Aarsman. Alleen alle reacties zijn nu verdwenen. Alleen nog het originele artikel.

Link naar mijn reactie op het artikel en de reacties. Met een kleine woordenwisseling met Edie Peters; hoofdredacteur van Photoq

 

::

::

::Schrijf je in voor

Mijn Nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van mijn nieuwe artikelen. Die uitsluitend zullen gaan over mijn zoektocht en ideëen betreffende [fotografie]

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This